Според българското законодателство децата се возят в специално предназначени за тях столчета спрямо възрастта им, а на предната седалка могат да седнат чак след 12-годишна възраст. При удар, преобръщане или внезапно спиране необезопасените деца, като хлапето на Фики, което носи името на дядо си, рискуват да бъдат изложени на несъвместимо с живота им количество кинетична енергия и да загубят живота си. Eдинственият син на певеца се роди на 16.02.2018 година, което ще речи, че преди броени дни той стана само на 6 години. Има още шест, докато може спокойно да бъде возен на предната седалка.

Какво гласи законът?

Чл. 133. (2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка. Чл. 183. ал.4, т.7 и 10 Наказва се с глоба 50 лв. водач, който: 7. не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска или превозва пътник, който не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска; 10. превозва деца в нарушение на изискванията на глава втора, раздел ХХV;

През януари брат му Емрах публикува в социалните мрежи клипче, на което се вижда как фучи по Околовръстния път в столицата със 174 км/ч., като това не епървата изцепка на по-малкото братче на Фики. Той обаче се дъни толкова сериозно за сефте. Явно фамилията Стораро имат проблем с управлението на автомобили и са се взели за безсмъртни.