Актьорът заедно с колегите си Теодора Духовникова, Захари Бахаров, Владо Пенев и т.н. представиха във френската столица спектакъла си „Поетите”, организиран от съпругата на Бахаров Диана Алексиева. След това Вергов, Ялъмова и дъщерята Алена продължиха за Лондон. Там той участва в премиерата на кинофилма "Уроци по немски" в английската столица. Макар и да нямат нито една обща снимка заедно, двамата охотно споделят фотографии с единствената си щерка от един и същи места във Великобритания и Франция, така че за никой да не остане съмнение, че са тримата са заедно на пътешествие.

Вергов от няколко години е неразделен с жена си, макар обвинилата го в насилие Диана Димитрова да твърди, че двамата нямат брак. Актьорът имаше връзка с Диана по време на снимките на „Откраднат живот”, но днес се е кротнал до майката на единствената си дъщеря. През лятото Вергов ще снима два сериала:„Под прикритие”, където изненадващо се оказа в главната роля и „Дъщерите на София”, така че сега наваксва с пътешествията, припомня Hotnews.bg.

Вергов призна при едно от участията си в БНТ, че нарочно преди години не гледал хитовия сериал „Под прикритие“. Той бил поканен да участва в първия му сезон, но отказал, защото имал ангажименти към друг сериал – „Стъклен дом“. „Под прикритие“ веднага спечели уважението и любовта на публиката и Вергов оценил отказа си като грешка.

„Сериалът вървеше по телевизията, но аз от яд, че отказах, си казах – няма да го гледам“, довери той. Сега обаче изгледал всички сезони наведнъж.

Вергов не може да се оплаче от липса на ангажименти и ударно работи и в киното, и в телевизията, и в театъра, за разлика от обвинилата го в насилие Диана Димитрова. Тя не е получавала покана да участва в каквото и да било, откакто публикува снимките си насинена. Още тогава познавачи на театралния живот предрекоха, че с кариерата й е свършено.