Родителката на актьора седеше на първия ред заедно с двете си племеннички, на които чичото обърка имената, като първо честити рождение ден на Елена, а пък се оказа, че празник има Симона. И това е не само заради вълнението, но и защото племенниците на Димитър Рачков са цели четири, докато той има само един наследник, който носи неговото име. По-малкият му брат Петър е многодетен татко, но това не му пречи все да е в окото на скандала, припомня "Минаха години".

През март 2021 година той бе осъден на година и три месеца, след като се призна за виновен в притежание на наркотици. През март същата година бе задържан след преследване с полицейска кола по пътя от Бургас към Средец. Той изхвърли наркотиците, удари патрулката, която го гони, а при арестуването му се оказа, че шофира без книжка.

Брат му никога не бе споменавал многобройните си племенници, преди да покаже две от тях в Капките. Това е жест и към баща им Петър, който след престоя в затвора реши да влезе в правия път и дори се записа като студент в Бургаския свободен университет, докато продължава работа във фирма за доставка на храни. Рачков очевидно е простил на черната овца в семейството си и то по настояване на майка си.

Комикът се грижи царски за родителите си, на които построи огромна къща в Твърдица-мястото, където е израснал. Двамата възрастни от години предпочитат тихото градче пред шумния и пренаселен Бургас, където живееха, докато не се пенсионираха. Станка и Минко обитават двуетажна вила с четири спални и тераси, вдигната върху наследствени земи на майката на телевизионера в Твърдица, Сливенско. Тя обичала да се грижи за прекрасната градина, докато Минко предпочитал да си почива пред камината в огромния хол. Рачков е категоричен, че благодарение на тях имал щастливо детство, въпреки че си падал малко „темерут“.