Кинофорумът е смятан за най-престижния във филмовата индустрия и единици са заглавията, които биват допускани до официалната му програма, което им гарантира възможно най-бляскавата и шумна премиера. Това обикновено е и предвестник за номинациите за Оскар. Едно от най-чаканите заглавия от критиците и от публиката на тазгодишното издание на фестивала се очертава да бъде биографичният филм за Доналд Тръпм „Стажантът“ („The Apprentice”) на режисьора Али Абаси.

„Нямам думи, с които да опиша чувствата, които изпитвам в момента… Вълнувам се, щастлива съм, не мога да повярвам, че това се случва! Кан е мой любим фестивал, любим е на всички ценители на киноизкуството и именно заради това съм на седмото небе, че нашият филм ще започне своя път точно оттам, при това от официалната селекция!“, бяха първите думи на Мария Бакалова.

Веднага след обявяването на тази новина всички анализатори, които се занимават с прогнозите за предстоящите Оскари, обявиха Мария Бакалова за почти сигурен претендент за номинация за наградите през 2025 година в категорията най-добра поддържаща женска роля. Това би била втора номинация за Мария в същата категория, едва четири години след успеха ѝ с „Борат 2“. 77-ото издание на фестивалав Канще се проведе от 14 до 25 май.