Евтим, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку”. В предаването, откъдето са тръгнали и Васил Василев-Зуека и Бойко Василев, го води Мадлен, която тогава все още не е женена за редактора на студентското шоу Нидал Алгафари. Харесва го в кукления театър на Софийския университет. В него Милошев играе всеотдайно, въпреки че е студент по строително инженерство във ВИАС. В „Ку-ку” започва като редактор и репортер, а зрителите още помнят шантавите му репортажи. Като този, в който обикаляше улиците с кройка от списание "Бурда". Обясняваше на хората, че това е най-новата карта на София и ги молеше да го ориентират.

И те всички реагираха: "Ааа, да, я тук наляво, тук ще завиеш надясно. Тази зелената пресечена е трамваят, другата линия е тролеят". Само една жена разпозна кройките на тогавашната домакинска Библия. Оттогава до днес Милошев закъснява, дори за важни срещи или неотложни снимки, но твърди, че вече го прави по-скоро от суеверие, а не от разсеяност. С Трифонов Милошев работи 12 години, но напусна, за да започне да прави "Комиците" и "Сървайвър" в собствена фирма, която основа с Любо Нейков. Двамата бяха и продуцент на предаването "Нека говорят" на Росен Петров, но публично се разграничиха от него, когато Петров стана политик при Николай Бареков.

„Не съжалявам за тях. Това са взаимни процеси и не са зависели на сто процента от мен. В живота няма вакум и празно пространство. Една раздяла не може да спре живота. След нея се появяват други възможности. Със Слави и с Росен не се чуваме. Дълго време смятах, че като се затвори една страница, не трябва да я отваряш повече. Но сега си мисля, че и това е някаква самоцел. Аз съм готов да подам ръка, но не си струва да се полагат усилия за неща, които не са градивни”, доверява той.

Той е щастливо обвързан с актрисата Христина Апостолова, която е и сценарист на „Откраднат живот”, а в момента гледаме и в „Есента на демона”. Любовта им пламва по време на „Сървайвър” – риалити шоуто, на което Милошев е продуцент, а тя е част от екипа. По онова време тя все още е жена на Димитър Рачков, от който също има син, който носи името на баща си. Брюнетката е завършила ВИТИЗ. Няколко години прекарва по театрите в София и провинцията и решава да търси реализация в електронните медии. С Рачков се запознава в „Господари на ефира”, където работи в мониторинга.

Викат я на интервю за работа в играта „Сървайвър”, докато води предаване по радиото. Не познава никого от екипа, затова стиска палци водещ да стане Владимир Карамазов, с когото се засича във ВИТИЗ. „Тя беше с два курса по-напред от мен със специалност „Актьорско майсторство“. Беше от добрите и се интересувахме от нея. Освен това – много красива и висока, а това не е често срещана комбинация”, спомня си Карамазов. Двамата стават много близки първо докато чакат одобрението да бъдат наети, а после и по време на снимките на „Сървайвър”. Христина първоначално не харесва нито екипа, който Евтим е събрал за приключенското риалити, нито пък него самия, защото го смята за леко надменен. Постепенно обаче се превръща в негов коректив и най-близък помощник. Ужасна работохоличка, тя е готова да не яде и спи, но да направи всичко, което се иска от нея.

Двамата се радват на своя син Петър, който се появи на бял свят през 2011г. Евтим присъства на раждането и дори заснема целия процес. Признава, че е готов за още деца, но според него това е Божа работа. Във всяко свое интервю обаче Милошев подчертава, че всъщност той има двама сина-освен Петър и Митко Рачков, за който се грижи всеотдайно, пише "Минаха години".