25 държави ще се борят за победата в шведския град Малмьо. Шоуто започва в 22:00 българско време, а зрителите в България ще могат да го гледат на живо в официалния YouTube канал. Големият фаворит за победата е Хърватия. Популярността на хърватския артист и музикален продуцент Марко Пуришич, по-известен с псевдонима си Baby Lasagna, се дължи на хитовата му песен "Rim Tim Tagi Dim". Темата на песента е икономическата имиграция на хърватите в Европа, а в сценографията има фолклорни елементи и символи, типични за Балканите и Източна Европа. Хърватия, която има под 4 милиона жители, никога не е печелила Евровизия.

Сред фаворитите за победата са също Еден Голем от Израел, Немо от Швейцария и Слиман от Франция. Изненадващ претендент за първото място се оказа и Ирландия, а изпълнението на алтернативната певица Bambie Thug раздели мненията. България може да няма свой представител в най-голямото музикално събитие в света, но в Малмьо има българска делегация.

Тя е съставена от артисти на музикалния лейбъл East Art - хитовата певица Мила Роберт, един от най-добрите ни гласове Тино, изгряващата звезда MONA, дебютиращият певец Мишел и младата певица Лидия Ганева, която ни е представяла на Детската Евровизия 2016. Те гледаха грандиозното шоу на живо в Малмьо и споделиха от опита на звездите от тазгодишното издание на конкурса. Кой ще спечели кристалния микрофон тази вечер? И къде ще се проведе Евровизия 2025? Евровизия 2024 е 68-ото издание на най-популярния конкурс за песен в света. Всяка година телевизионното предаване се гледа от над 150 милиона зрители в цял свят.