"Тези, които са гледали "Изкуплението Шоушенк" - там накрая затворниците ги пускат след 30-40 години и не знаят какво да правят със свободата си. Повечето се бесеха там, където си правеха чертичка и си пишеха имената. При мен не е чак такова положението, но и аз съм бил 30 години в една организация", това споделя Венко пред бТВ по повод на раздялата си със Слави Трифонов и компания.

"Бях на график от понеделник до петък всяка седмица. Трудно ми е да свикна с тази промяна и повечето свободно време - признава Венко. - Не се чувствам добре там последните години. Това, което е там вътре в "Ку-Ку бенд" в момента не е това, което беше преди, всичко е съвсем различно. Най-вече Слави го няма в групата. Тя е негова, никога не е оставил никого под никаква форма, но той вече не е част от нея. Сега просто си вършим професионално нещата. Това е прекрасно, но вече не е моето. Моето е да правим песни с тази група, както сме правили дълги години, а ние вече не правим песни и албуми. Много ме мъчи това и исках да приключа", изповяда барабанистът.

Венко коментира и политическото отклонение на Слави от шоубизнеса в последните години: "Крайно аполитичен съм, не ме интересуват тези неща. Всеки си взима решения сам за себе си. В един момент с Невена решихме, че е по-важно за нас да обърнем внимание на детето, отколкото да се занимаваме с това, което е сега", каза той. Невена Цонева допълни, че обстоятелствата за това са много и че не са едностранни, защото са настъпили и промени в личен план.