Нели Славова е родена в Стара Загора, но завършва ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Казанлък. Там се запознава със Станислав, с който имат дългогодишна връзка, за разлика от Чоткин и Митко, които бяха сватосани в предаването за вдигане на рейтинг. Връзката на двамата е истинска и проверена във времето, категорични за местните. От осемгодишна, в продължение на 9 години Нели е била една от изявените танцьорки на Клуб по спортни танци „Роза“ – Казанлък, като заедно с партньора си е печелила първи места в национални конкурси. Определя този период от живота си като време, за което се сеща с много добри чувства.

Любимият й танц е румба, защото е много чувствен и в него можеш да изразиш емоцията си в движения. Няма танц, който да не й харесва, казва, че има само танци, които са по-трудни, като пасо добле, например, защото трябва да се въплътиш в ролята на друг човек.

Харесва музика, каквато не се пуска в казанлъшките дискотеки - слуша хип-хоп. Обича да ходи с родителите си на море, защото се чувства спокойна и смята, че това е истинската почивка. Любимият й- 24-годишният Станислав Димитров от казанлъшкото село Бузовград се присъедини в по-късен етап в шестото издание на надпреварата Hell`s Kitchen. Той показа завидни кулинарни умения и голямо израстване с участието си предаването. Станислав вече е във финалната двойка, след като вчера си тръгна Митко.