Нямаше как бардът от Полски Тръмбеш да не се види с най-известния гражданин на Свиленград Милко Калайджиев, като двамата дори пиха кафе. “На едно бързо кафе, преди концерта в Свиленград“, написа повелителят на пиленцата. На всичкото отгоре са като две капки вода - "барнати" в черно, даже обувките им са еднакви.По доволните им физиономии личи съвсем ясно, че им е много приятно един с друг, а почитателите на двамата титани на популярната музика не пропуснаха да се посмеят и позабавляват за тяхна сметка.

Двамата бързо обраха лайковете в нета и развълнуваха феновете си.“Най-големите на едно място”, пише фен под фотоса. „Мустака и Баджанака“, шегува се друг, а трети заключи: "Аквамен и Тесла на едно място!“Заигравка с популярна песен на Веско Маринов, която той изпълни заедно с Димитър рачков на финала на Капките, също не липсваше:

„Пиленца с лятни жълти рокли има лиии?“, пита познавач на музикалното творчество на двамата, а фенка отсъжда: „Велики сте , най добрите изпълнители ! Любими на много хора , така и на мен ! Бъдете живи и здрави и от Бог Благословени“.

Освен някои от новите песни, Веселин Маринов представи и своите най-големи шлагери на концерта в граничния град.