Красивата брюнетка е бивша жена на Мартин Карбовски, от която той има син, припомня Hotnews.bg. Двамата поддържат официални отношения само заради общото си дете. До февруари 2024 г. директор на "Новини и актуални предавания" беше Илия Дафов, който изненадващо бе уволнен заедно с шефката на Нова телевизия Стефана Здравкова. Нейното уволнение също изненада медийните специалисти предвид добрите финансови резултати на медийната група в последните години и високите рейтинги, с които Нова обича да се хвали.

Тогава техни колеги дори споделиха, че двамата дори били ескортирани от охраната до вратата на сградата на телевизията. Слуховете бяха, че така не им дали възможност да прикрият какви са ги вършили като шефове. Журналисти от Нова предричаха, че поста ще заеме Методи Владимиров, който е водещ на новините. Явно обаче Марта, която е бивш продуцент на предаването на bTV „120 минути” е била предпочетена пред него. Евтимова напусна bTV през 2021 година, за да отиде в Нова и това засега й носи само позитиви.

Марта Евтимова е утвърден професионалист с над 20-годишен богат телевизионен опит, 10 от които в NOVA, припомня официалното съобщение. През последните 3 години тя отговаряше за качественото съдържание и развитие на актуалните предавания и специалните публицистични формати на медията като главен продуцент „Актуални предавания“. Завършила е журналистика и магистърска програма по политология в СУ „Св. Климент Охридски“.

„Щастливи сме да приветстваме Марта на новата позиция. Тя е опитен и всеотдаен журналист със съществен принос в нюзрума на NOVA, който отстоява принципите за обективност и равнопоставеност. Уверен съм, че тя и целият екип на новините и актуалните предавания ще продължат да утвърждават журналистическите стандарти, запазвайки лидерската позиция на медията“ – заяви Дирк Геркенс, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп и директор „Програми, продукция и рекламни продажби“ в United Media. Той зае поста на Здравкова.