Мъжът й Велислав Русев си отиде само на 57 години в края на 2023 година и телевизионерката овдовя едва на 48 години. Днес тя се старае да прекарва много повече време с двете си момчета и дори си позволява да отсъства от студиото, за да пътува с тях. В началото на май Деси подкара каравана, с която откри летния сезон в Гърция.

„Беше прекрасно. Времето - на наша страна, водата - пречистващо студена, а храната – вкусна”, обясни екранната половинка на Петър Дочев, която без страх се изкъпа в морето. „Гръцкият ми е на ниво нула, а и преводът на английски невинаги беше достатъчен, за да знам какво точно да очаквам, но се справихме с менютата в ресторантите”, доволна е Стоянова.

Кратката почивка в Гърция тя си подари седмица преди да проведе поредния си курс на политици, журналисти и бизнесмени как да се държат пред камерата. От няколко години брюнетката дава уроци на желаещи, било то в зала, било в интернет и може да се похвали с голям интерес към обучението си. Тя го провежда само през уикенда, когато няма ангажименти с „Преди обед” и макар допълнителното натоварване да й идва в повече, Стоянова ще продължи с това си занимание. То й носи стабилни допълнителни доходи, пък и дава и морално удовлетворение.

„Не знам при вас как е, но при мен умората има различни лица. Има умора, която те занулява, кара те да се чувстваш изтощен и демотивиран. Има и „удовлетворена“ умора. Нея най я обичам. Говоря за онова усещане, което имаш след като си се раздал на 100 и повече процента и когато всичко приключи, виждаш, че си е заслужавало. Точно това изпитах вчера след 4-часовия маратон, в който се вкарах с първото виртуално издание на „Основи на медийното говорене“, разказа телевизионерката.

Днес тя е отговорна за прехраната на семейството, макар че и преди не беше по-различно. От години мъжът й-бившият съдебен репортер Вельо, както го наричаха приятелите, бе без работа. Това тежало както на него, така и на известната му жена. След като тя свали халката си през пролетта на 2023 година, дори са заговори, че двамата са разделени, пише "Минаха години".

След смъртта му обаче Деси го изпрати подобаващо: „Отиде си. Мъжът, в когото се влюбих преди 24 години в коридорите на „Сега“. За когото избрах да се омъжа. Бащата на децата ми. Пораснах с него. Разчитала съм на него. Смели сме се и сме плакали. Мълчали сме заедно. Хиляди нишки, които са ни свързвали през годините. Никой никога не е подготвен за моменти като този”.