Hotnews.bg видя, че актьорът, който ще бъде лице на приключенското риалити заедно с красивата Диляна Попова, пътува цели две дни до локацията, която от bTV пазят в пълна тайна. Дългият полет обаче показва, че състезанието, което трябва най-сетне да детронира "Игри на волята" като лидер в ефира е на другия край на света. Посрещането пък е повече от гостоприемно-всеки от екипа на Островът получи дълъг шал за врата си, вместо традиционните за известни туристически дестинации като Индия гердани от живи цветя.

Попова, която е запалена пътешественичка и редовно почива на Малдиви, Сейшели и така нататък, не се изнерви от дългия полет и спокойно заспа в самолета на турските авиолинии. Усмивката на бившата Асен Блатечки не слиза от лицето й, защото от близо 10 години тя не е била плътно на малкия екран и Островът е нейното дългоочаквано завръщане.

"Тръгвам. Пътят ще е дълъг, но славен.Пожелайте ми здраве и сполука, тези две така хубави български пожелания", информира Сано преди двудневния полет. Първи благопожелания му изпратиха Луиза Григорова и Ваня Щерева. Не липсваха обаче и разочаровани от решението на актьора да стане лице на риалити предаване: "Пожелавам ти само кино и театър, може и поетите малко. Без безсмислени риалитита за пари! Много Икари, златни палми и мечки".