Автор на пиесата е Алексей Клас, а режисьор Богдан Петканин, който заедно с актьорите Руслан Мъйнов, Петьо Петков - Шайбата, Филип Буков, Антоан Петров, Силвестър Силвестров и Петър Данов създават свят, в който комедията и трагедията на ежедневието се преплитат в непредсказуем танц. Представете си един подреден свят, в който цари честност, мир и единство. Да си работник в тази паралелна вселена е удоволствие и всеки чака спокойно своето възнаграждение.Тук никой не съжалява за своите житейски избори и хората живеят щастливо. Щастливо и не получава заплата, с радост закъснява за работа, с грейнало лице работи извънредно, а в края на работния ден, даже не иска да се прибира.

Когато това щастие изпълни вашия живот, ще ви се прииска само и единствено да си пуснете своята ,,Молба за напускане" и не само от работата, ами и от цялата планета...В крайна сметка, винаги може да си поръчате една пица за успокоение (стига да успеете да си я заплатите)....Пиесата е вдъхновена от абсурдните и същевременно реалистични аспекти на корпоративния живот. Представяйки един алтернативен свят, където работата е източник на радост и никой не съжалява за своите житейски избори, тя използва хумора, за да подчертае иронията и абсурдността на нашето ежедневие.

В тази вселена, хората работят с удоволствие, закъсняват с радост и остават извънредно, без да искат да напускат работното си място, а в края на деня, дори и пицата е предмет на хумористично обсъждане. "Молба за напускане" не е просто театрален спектакъл, а истинско изживяване, което задълбочава възприятията ни за реалността и щастието в работната среда. Въздействащата сценография е дело на художника Милен Боричев. Всеки детайл от декорите допълва образите на персонажите, подчертавайки абсурдността и комичността на техните ситуации. Костюмите са вариация от строго делови до ярко карикатурни, което усилва въздействието на всяка сцена.

Диалозите в комедията са остроумни и изпълнени със сатира, като в тях често се срещат препратки към съвременни социални и културни теми. Текстът на Алексей Клас е написан с изключителна чувствителност към детайла и разбиране за човешката психология, което позволява на актьорите да провокират публиката да се замисли за значението на думата "щастие". Постановката предлага не просто забавление, а и платформа за размисъл, която остава в съзнанието на зрителя дълго след падането на завесата.

В края на юни стартира и националното лятно турне на „Молба за напускане“. На 23 юни представлението ще се играе в Хасково, на 10 юли отново ще го гледа софийската публика в открита сцена „Сълза и смях“, на 11 юли ще е в Пазарджик, на 13 юли актьорите гостуват на фестивала „Арт Поток“ в Царево, а на 28 юли ще се играе в Слънчев бряг, на 3 август във Велинград, на 15 август в Летния театър в Бургас, на 18 август представлението ще гостува в Античния театър в Пловдив, на 21 август ще се играе в Летния театър на Стара Загора и на 24 август лятното турне ще завърши в Летния театър на Варна.