"Не бих могла да кажа, че ми липсва, защото аз съм човек, който живее в настоящето. Погледът ми и мислите ми са насочени към случващото се тук и сега. Гледала съм с интерес, макар и не изцяло изданието, в което част от журито бе шеф Таралежков. Поздравявам го за представянето, но не го познавам лично", каза в интервю за Woman.bg шеф Силвена Роу. Тя дели времето си между Великобритания, където живее мъжът й и сеновете, Дубай, където има ресторанти и родната България, но винаги намира време за семейството.

"През последните години съм си наложила правило да работя десетина дни в месеца, за да мога след това да отделя достатъчно време за качествено общуване със семейството. Стремя се да виждам често моите внучки. Всяка среща с тях носи огромна радост в моя живот. Много неща имам и искам да им предам като отношение и настройка към хората и живота. Сред най-важните неща, на които искам да ги науча, са да бъдат добри, да изпитват благодарност за малките и големи неща, които им поднася съдбата, да са съпричастни, борбени и отговорни. Искам да възпитам в тях и здравословна доза обич към самия себе си, защото без нея няма как да постигнем лично щастие, няма как и да дарим околните с обичта, която заслужават", казва кулинарката.

Тя може да се похвали с брак, който продължава ваче 38 години. Заради съпруга си избира да напусне България и да живее във Великобритания, защото той е англичанин. Двамата се запознават на Пловдивския панаир.

"Моят съпруг е невероятен човек и аз съм много благодарна на съдбата, че ме срещна с него. Тайната на щастливия брак се крие в правилната и навременна комбинация от много неща. Тези, които считам, че са изиграли най-голяма роля в моята връзка, са любовта, уважението, доверието и подкрепата. Без тях нито щяхме да имаме дълголетен брак, нито щяхме да се радваме на прекрасните деца и внуци, с които ни дари съдбата", категорична е Роу.

Тази пролет тя започна инициатива за даряване на книгата си „У дома“ на български читалища. "Според мен българите наистина са позабравили ползите както от традиционните български продукти, така и от начините им на приготвяне. Предполагам, че се дължи на забързаното модерно ежедневие, заливането отвсякъде с изкушаващи реклами на пакетирани и лесни за консумация храни и всевъзможни диети. Рецептите в последната ми кулинарна книга „У дома“ стъпват на висококачествените варива и зърнени храни на „Крина“. Целта ми при създаването им бе да върна вниманието на българите към традиционните български продукти и вкусове. Да им припомня, че най-полезната храна за всеки от нас е тази, която се отглежда в родния му край".