Тя сподели, че заради успешната си работа с румънски хитмейкъри вече и там е добре посрещана и позната на публиката. “Мисля да вървя в тази посока. Не мога да скрия, че имам планова да правя повече такива международни парчета и колаборации. Не смятам, че има нещо лошо един изпълнител да иска да се развива. В България съм постигнала тавана, от който вече няма накъде. Поне аз така смятам. Имам любовта на хората, които тук ме слушат вече двадесет и няколко години, така че бих искала да направя нещо по-различно в моята кариера и да се изкачвам по стъпалата нагоре. Обичам да предизвиквам и публиката, и често казано не ме е страх” – заяви тя в “Преди обед” по bTV, цитирана от "Сигнал".

“Важното е да не те е страх да скачаш и твоите фенове, ако са твои фенове и са ти верни, ще скачат с теб” – подчерта още тя.

По думите й много изпълнители си мечтаят за голямата сцена, за концерт на стадион и това е нещо нормално. Много мои фенове задават такива въпроси и изобщо искат да разберат дали мисля в тази посока. Смятам, че на този етап не съм готова. Даже са ме канили в много риалитита, в които сме отказвали, защото аз имам малко детенце, то е на две годинки и три месеца… Все още много ми липсва времето с нея, аз много й липсвам. Аз много време давам и на по-голямата ми дъщеря, не мога да се откъсна от тях” – разказва певицата.

На въпрос каква майка е, Емилия призна: “Аз съм много грижовен човек. Аз съм от майките, които гледат децата да са добре, аз може и да не съм спала, да не съм яла, да съм пътувала, да съм имала много работа… Не съм мрънкащ човек, за всичко има време, стига да имаш желание. Много време отделям за децата. Ние си ги гледаме”. Синът на певицата навърши 16 години и за него тя казва:

“Все още не мога да повярвам, че след две години той ще бъде голям мъж, пълнолетен, може да предприеме всичко, което поиска. Аз съм на тази максима, че докато ние се грижим за тях и ги издържаме на сто процента, нашата дума тежи и се надявам те да имат уважението към нас и това никога да не се губи, дори когато започнат да се издържат сами Той е доста разумен. Да, имали сме някакви тийнейджърски трудности, но не бих казала, че е нещо по-различно от това, което преживяват всички родители. Смея да твърдя, че с Иван съм нямала никакви проблеми досега “.

Певицата категорично разсея поредния слух, че е бременна. “Това се случва много пъти в моя живот… Нашият род има коремчета. Освен това като пея тежки балади и моето коремче изпъква, като ме снима някой, иди обяснявай…” -сподели тя и допълни, че подобни клюки за нея се появяват десетки пъти. Подчертава, че не й е в природата да се обяснява непрекъснато, но този път решила да изрази позицията си, защото собственици на заведения, където има участия, й звънели, за да питат дали няма да ги отмени.