Компанията публикува доклад, създаден заедно с учените от Института по океанология на БАН, който подчертава критичната нужда от създаването на строго защитени морски зони в Черно море с цел ефективното опазване на живота в него. За да запознае широката публика с красотата на биоразнообразието, което се крие под морската повърхност, организацията създаде специална интерактивна страница „Живо Черно море“. Благодарение на илюстрациите на Надежда Каридова, всеки може да се гмурне под вълните и да се срещне с най-емблематичните черноморски бозайници, риби, миди и растителен живот. С това общественото внимание бива насочено към рисковете, пред които е поставен балансът в тази крехка екосистема.

В кампанията се включиха редица български популярни личности, които изразиха подкрепата си, като публикуваха видео в личните си профили в социалните мрежи Инстаграм и Фейсбук – Веси Бонева, Гергана Малкоданска, Дани Спартак, Евелин Костова, Илияна Лазарова, Луиза Григорова, Поли Генова, Прея, Рене Карабаш, Ромина Андонова-Тасевска, Рут Колева и Юлиан Костов. Всеки от тях сподели с последователите си причината да се включи в каузата, както и заплахите, които пораждат нуждата от създаване на защитени зони в Черно море: прекомерния улов, нерегламентираното тралене, унищожаването на редки местообитания, замърсяването, еутрофикацията, големите газови индустриални проекти и други.

Въпреки тези предизвикателства, природата има способността да се възстановява, стига да ѝ се предостави необходимата подкрепа. В България създаването на строго защитени зони или морски резервати е жизненоважна стъпка към това възстановяване. Морските резервати водят до по-чисти и бистри води, богати рибни поколения и по-ефективна защита от вредни риболовни практики. Строго защитените зони помагат за цялостното здраве на морето, като увеличават четирикратно броя на рибите и другите морски организми дори извън границите на зоната. Организацията стартира петиция за създаване на първия изцяло морски резерват в България; за международно сътрудничество относно опазването на Черно море; и за строга защита на поне 10% българско Черноморие до 2030 г.