Десетки известни и неизвестни фенево на брюнетката изказаха съжалението си, че ефирът губи чаровната водеща. Hotnews.bg обаче забеляза краткото съобщение от нейната пряка конкурентка Гала, която само пожела: "Успех, Деси". Двете винаги са демонстрирали уважение една към друга и са се изказвало ласково за уменията на конкурентката. Гала обаче със сигурност е щастлива, че Стоянова освобождава ефира. Предаването "На кафе" винаги е държало по-висок рейтинг от "Преди обед", затова Гала категорично заявява, че ще я гледаме до гроб.

"Успех и попътен вятър, прекрасна Деси 🍀. Продължавай все така да оставяш ярка следа с твоите професионализъм, класа и стил", написа спортана журналистка Елена Яръмова, която също се раздели с bTV преди време. "Правилната посока винаги е напред.Успех, Деси", коментира Ирина Тенчева.

От години бившата водеща на " Преди обед" организира курс на политици, журналисти и бизнесмени, които учи как да се държат пред камерата. Уроците са или в зала, или в интернет и се радват на голям интерес. досега Деси провеждаше обучението само през уикенда, когато нямаше ангажименти с „Преди обед” и със сигурност допълнителното натоварване да й идваше в повече. Сега вече Стоянова ще продължи с това си занимание като основно. То й носи стабилни доходи, пък й дава и морално удовлетворение.

През ноември миналата година Стоянова остана вдовица само на 48 години, след като загуби съпруга си Велислав Русев. сега тя е имайка, и баща за двамата си сина близнаци Стефан и Красимир. Нито Деси, ни покойният й мъж някога са показвали Стефан и Красимир на снимка. Единият от наследниците носи името на дядо си. Красимир Стоянов - бащата на Деси, е дългогодишен съветник на президента Първанов.