Повод стана решението на бургазлийката да сложи край на участието си като част от организаторите на фестивала "Бургас и морето", който приключи наскоро. В емоционален пост във Фейсбук тони изреди няколко фрапиращи случаи на караници с изпълнители, които оставали недоволни, че не са взели награда на конкурса. Чашата преляла, след като напълно неизвестният Иван Пенчев от дует “Аморе” заявил, че: “Бургас и морето беше прекрасна емоция, но разбира се е нагласен!”

„Какви обвинения получи екипа и журито за схеми и нагласени работи, макар написани с много правописни грешки. Използвах целият си словесен ресурс, но когато се включиха негови роднини с грозни обиди, та даже и със закани, че никога няма да спя в техния хотел в Русе, разбрах, че си имам работа с много ниско ниво!", написа Димитрова по отношение на въпросния дует.

Тя обаче припомни и как Кичка Бодурова се ядосала, когато не одобрили песента й за участие. Скандалът е от 2015 година, когато Бодурова се обиди на журито, което не оценило нея и автора на песента Развигор Попов. „Преди години Кичка Бодурова беше дала песен, да, тя не мина, но кой й беше казал, че съм й дала 0 точки?

А не беше така! Стана такъв скандал, такъв обстрел, толкова обиди понесох, такива епитети прочетох от различни хора, че не искам да си спомня, но всъщност, още ми гори душата! (За да не тръгнат поредните простотии, това е минало, отдавна с нея сме заровили томахавките!)”, спомни си Тони Димитрова. Бодурова обаче хич не е преглътната обидата и не е заровила томахавката. Тя веднага отговори: „Когато бях начинаеща певица ме изпратиха на няколко международни фестивала за изпълнители - там бях оценявана от истински капацитети на различни страни и за моя радост винаги се връщах с награда за България. Сега приемам да бъда оценявана само и единствено от публиката! Иначе всеки има право да зарежда самочувствието си с всякакви измислици и да играе жертва!”, произнесе се Бодурова, без да споменава директно нито Димитрова, нито конкурсът „Бургас и морето”.

Тони обаче също не остана длъжна, също без да споменава името на колежката си. Нейният концерт във Варна бе напълно разпродаден 18 дни преди да се състои и успехът накара Димитрова да ухапе Кичка, която прави два два-три концерта в годината. „Истината не винаги има красиво лице, и не винаги може да усмихва! Но ето тази истина ме прави много, много щастлива! Благодаря ви, мили мои във Варна! Няма да ви посрамя!”, написа Певицата, цитирана от "Златна възраст".