Козметичният гигант "Лореал" (L'Oreal) показа модно ревю на площад "Опера" в сърцето на Париж, отворено за публиката с регистрация, проследено от стотици млади фенове, паркирани зад бариери, за да видят отблизо рядък низ от дефилиращи звезди. Джейн Фонда в сребърен дискотечен гащеризон, Ева Лонгория в бяла пухкава рокля, Кендъл Дженър в червено и най-вече в образа фатална блондинка, както и няколко параолимпийски спортисти и десетки приобщаващи инфлуенсъри от четирите краища на света...

Всички модели носеха творения на младата френска гвардия - "Моси", "Атлен", "Коперни", която отново бе в центъра на вниманието.Това поколение независими дизайнери, със силно ЛГБТК послание и политическа ангажираност, вече имаше централно място на различните церемонии на Игрите в Париж, придобивайки неочаквана глобална видимост, отбелязва АФП.

"Идеята е да направим достъпно и да демократизираме всичко онова, което публиката никога не вижда по време на Седмицата на модата - най-красивите места, най-красивите тоалети и най-красивите визии", каза пред АФП Делфин Вигие, президент на глобалната марка на "Лореал".

Вече седма година събитието набляга на ключовата роля на марката като патрон на парижката модна сцена - от грима на подиума до подкрепата за млади дизайнери. След Ню Йорк, Лондон и Милано 106 марки ще участват в 66 модни ревюта и около 40 представяния на колекции в Париж, пише БТА.