Бившата художествена гимнастичка Бистра безапелационно победи конкурентите си в серия от тежки игри, направи няколко стратегически хода и сложи 33 000 лева на ръката си. В тежък сблъсък с таксиджията Виктор, който започна в бурните води край бреговете на Филипините и завърши на горещия пясък, тя му отмъкна златната гривна, която дава куп привилегии, включително тази да гони играчи от риалитито.

След този триумф китката на Бистра се огъна от 11 гривни, всяка на стойност 3000 лева. Водещият Александър Сано й даде зелена гривна за 30 000 лева, която обединява 10 сини, за да й е по-леко. Втори по богатство на Острова се класира Виктор със 7 гривни за 21 000 лева, които му дават сигурност в играта. Трима участници с по пет гривни си разделиха третото място - артистът Георги, инфлуенсърът Дзами и маркетологът Рената, припомня Hotnews.bg

Междувременно „Островът на 100-те гривни“ остана с един претендент за дял от голямата нагада от 300 000 лева по-малко. Певицата Яна от лагер „Мимо-Гарсия“ напусна предаването, елиминирана от Бистра. „Много се радвам, че се впуснах в това приключение и се борих докрай. Никога не съм била настървена за парите. За мен голямата награда е личното изживяване, което обогатява по друг начин“, каза тя и се сбогува с приключението.