Съюзът, създаден срещу отритнатия бизнесмен Кралев, успя да саботира състезанието за спасение, умишлено загубвайки битката.

Тяхната цел беше ясна - да елиминират Кралев и неговия най-близък съюзник - плувеца Благой, на следващите елиминации. В същото време Дръзките, водени от бореца Микяй, взеха категорична победа, а Силните на денталния хирург Анджела завършиха на второ място.

Завръщането на Кралев в лагера на Гордите породи вълна от напрежение, което се разля из всички племена. В опит да укрепи позициите си, бизнесменът изпрати танцьорката Пелипенко при Силните, което доведе до принудително изпращане на младата студентка Миряна в Блатото.

Номинационният сблъсък започна трудно за Дръзките, но благодарение на професионализма на бореца Микяй, те обърнаха играта и извоюваха победата. Второто място на Силните беше резултат от успешния саботаж, координиран от Добрин.

Кулминацията настъпи по време на съвета край огъня, където водещата Ралица Паскалева стана свидетел на ожесточени разпри и обиди между Кралев и останалите участници от Гордите. Гневът и напрежението доминираха дискусиите, а след вота стана ясно, че двама участници трябва да напуснат играта – плувецът Благой и противникът на Кралев - Димитър.

Довечера зрителите могат да очакват втората битка за спасение и нова, шокираща елиминация, която ще разтърси племената.