Бившият член на Гордите ще бъде изправен пред безмилостните условия на най-суровата територия на екстремното риалити в опит да извоюва обратно мястото си в играта. Елиминационните сблъсъци започнаха с тежка четворна битка между номинираните Димитър и Благой от Жълтите и Павел и Наталия от Сините. Най-добре с Кулите на Ханой се справиха войникът Димитър, който беше най-бърз от всички, и културистката Наталия.

Финалният дуел противопостави загубилите Павел и Благой един срещу друг в многокомпонентна битка за спасение. Въпреки контузията си, състезателят на Гордите успя да натрупа комфортна преднина, но затруднение с финалното препятствие позволи на неговия опонент да го настигне. По-добрият самоконтрол и ловкост на рапъра Павел му помогнаха да се справи с огнедишащия дракон по-бързо. Той посвети победата си на своята приятелка -модела Кристина Нгуен, чу само Hotnews.bg. Тя също има опит в риалити предаванията, като преди години участва в "Мастършеф" и дори призна, че е спечелила музиканта с мусака. Кристина е с баща от Виетнам, който пристига да работи у нас още миналия век.

Междувременно бедстващото племе на Блатото проведе своя втори племенен съвет. След драматично развитие между женските и мъжките лагери на изгнаниците, психоложката Галина Петкова единодушно беше избрана за следващия участник, който да напусне Дивия север. “Игри на волята” продължава с нова кастинг битка. Своето голямо завръщане на Арената ще направи вицешампионът от сезон 5 Момчил Василев, а отборът на Силните ще получи възможност трайно да размести пластовете на влияние в играта.