Филмът на режисьора Димитър Димитров „Гунди – Легенда за любовта“ ще има своята първа публична прожекция. За събитието в напълно разпродадената зала „Арена София“ ще се появи целият снимачен екип и актьорски състав на продукцията. Освен тях по над двадесетметровия килим ще минат и близо 1 000 официални гости, знаменитости, музиканти, инфлуенсъри, политици и лица от малкия екран. Грандиозната гала ще започне малко след 19:00 часа, а вратите ще бъдат отворени още в 17:00 часа. След 18:30 по специално изградения килим ще започнат да преминават и създателите на филма, както и главният актьорски състав.

Поради очаквания интензивен трафик, организаторите препоръчват използването на редовните линии на градския транспорт, както следва:

· Спирка 1258 “Площад на авиацията”: Автобусни линии 73, 280, 305 и тролейбусни линии 84, 184, 3, 5

· Спирка 1260 “Площад на авиацията” (→ж.к. “Дружба” 1): Автобусни линии 1, 3, 5, 6, 123 и тролейбусни линии 4 и 11

· Спирка 2616 ”Спортна зала Арена Армеец” (→център): Автобусни линии 1, 3, 5, 6, 123 и тролейбусни линии 4 и 11

За всички, които предпочитат да дойдат с автомобил, се въвежда следната организация на паркинг зоните в района на залата:

  • ПАРКИНГ - ”Спортна зала Арена София”

Възможност за паркиране на Паркинг на ”Спортна зала Арена София” - ограничен брой места и до запълване на капацитета.

  • ПАРКИНГ - бул. „Асен Йорданов“

От 17: 00 часа до 23:00 часа на 9 октомври се забранява движението и се разрешава паркирането на пътни превозни средства в крайната дясна лента на двете пътни платна на бул. „Асен Йорданов“ в участъка между бул. „Шипченски проход“ и пл. „Площад на авиацията“, без да се засягат спирките на градския транспорт.

  • ПАРКИНГ – „Етажен паркинг“ на „София Тех Парк“ АД
    Посетителите могат да достъпят Етажния паркинг през бул.“Асен Йорданов“ и „S“ образния завой към бул.“Посланник Джеймс Пардю“.
    От него през входове B, C, D, E, чрез изтегляне на билет може да паркират МПС на Етажния Паркинг.
    Напускането на паркинга от МПС е възможно само срещу заплатена такса за паркинг.
    Таксата е 1,00 лв. на започнат час престой, и се заплаща на два от Паркоматите, намиращи се на Ниво 1 и Ниво 2 на паркинга.

  • SPARK зона – предвидени са ограничени места и до запълване на капацитета в зоната около зала „Арена София“.