Вече усетихме първия полъх на пролетта и скоро май ще се наложи да захвърлим дебелите зимни палта и топлите пуловери. Но какво да облечем вместо тях? 

Разбира се, винаги можем да прибегнем до дрехите от миналата пролет (или есен). Но за да сме в крак с модата и да поразведрим гардероба си, ето някои от последните тенденции за пролет 2009.

Заложете на наситено синьо или бежово. Небесният цвят стои добре както на бледа, така и на по-мургава кожа.

Всякакви нюанси са актуални - от ярките до тюркоазените ферии, от морските дълбини, преминаващи почти до зелено.

А що се отнася до бежовото, то вече не е скучният цвят в гардероба ви. Дори е най-актуалния за този сезон, тъй като перфектно се съчетава със синцото. Ако последвате примера на Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик и избетере тези имено тези актуални цветове и то в комбинация, бъдете сигурни, че сте направили първата крачка в холивудския сайлинг. 

Електриковите цветове също ще бъдат актуални тази пролет. Но не се плашете! Не говорим за дразнещите, безвкусни тенденции на 80-те, когато да си в крак с модата означаваше да приличаш на ходещ светофар. Днес ярките цветове се свеждат до малък детайл, съчетан с неутрална дреха. Розови обувки или жълто колие са идеално решение. А защо не всичко на куп като Гуинет Поултрол? 

Пайетите отново са на мода. Не се притеснявайте да облечете бляскава дреха, но не ходете по улиците сякаш сте на модно ревю. Просто се дръжте нормално, сякаш не отразявате светлината. И в никакъв случай не си слагайте червено червило - ще съсипете ефекта от пайетите!

Ако не харесвате прилепналите къси поли, вече можете да си отдъхнете. Полите тази пролет ще са всичко друго, но не и прилепнали. С волани или плисе - изборът е ваш. Важното е да носите дрехите ефирно и свободно.  Но задължително съчетайте с обувки с високи токчета. Или си ходете боси като Пенелопе Круз.

И накрая да не забравяме и дамската чанта. Изберете си някоя по-големичка и няма да сбъркате. Цветът и материята са без значение, стига само чантата да е украсена с метална верижка или пръстени. Ако все пак искате да я носите и другата година, най-добре си изберете кожена и в бежов цвят, като на Анджелина или Хайди Клум.