Холивудската звезда Силвестър Сталоун категорично отхвърля обвиненията в изнасилване на 16-годишно момиче в Лас Вегас (Невада) през 1986 г.

"Това е абсурдна и напълно измислена история. Досегашната публикация никой никога не е знаел за това, включително и г-н Сталоун. Властите или някой друг не се е свързвал с г-н Сталоун по този повод", заяви пред TMZ говорителката на актьора Мишел Бега.

Тази реакция бе предизвикана от публикация на британския вестник "Дейли Мейл" в четвъртък, според която някаква жена обвини актьора, че през 1986 г. той, заедно с бодигарда си, я принудил да правят секс в хотел "Хилтън" в Лас Вегас.

Според жертвата, която по това време била на 16 години, Сталоун я заплашвал с физическо насилие, ако разкаже на някого за случилото се. Темата на сексуален тормоз станала много актуална в САЩ след скандала на известния американски продуцент Харви Уейнстейн. С обвиненията срещу него в началото на октомври излязоха около 50 жени, включително и актрисите Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу. След това в тормоз бяха обвинени актьорите Кевин Спейси и Дъстин Хофман, комикът Луис Си Кей, журналиста Марк Халперин и много други.