Тони Дачева неотдавна завърши второто си презокеанско турне. Певицата е много доволна, защото този път е посетила места, които не е видяла при първата си обиколка на САЩ, а сега успя да посети и Канада.

Тя е щастлива и от срещите си със сънародниците ни и от възможността да ги пренесе, макар и само за няколко часа, в Родината. Изпълнителката разказва във “Фолкмаратон”, че е успяла да се срещне с много от приятелите си, които познава от предишното си гостуване, а е спечелила и много нови приятелства.

В Чикаго се е видяла с колегата си Магапаса, а в Лас Вегас се е срещнала и с Мая. На връщане преживели и транспортни перипетии, защото на междинното кацане в Холандия самолетът им се повредил, наложило се да свалят целия багаж, да пренощуват и на следващия ден да продължат с друг полет. След всичко преживяно Тони съжалява повече за отлагането на срещата с близките си, която закъсняла с 24 часа.

След това дълго отсъствие, дъщеричката и Виктория се стъписала в първия момент щом се видели, после я прегърнала и не искала да я пусне. Тони донесла огромен куфар с подаръци и дрешки за малката от САЩ, но към тях се прибавили и още толкова, защото само преди няколко дни празнували и рождения й ден.



Тони Дачева подготвя новия си проект с композитора Светослав Лобошки и текстописката Лили Димова, защото предпочита да работи с хора, които добре познава и с които вече е работила.

Решила е да запише и една хубава хороводна народна песен, защото винаги и се налага по участия да пее и народни песни, но иска новата й песен да е много динамична и завладяваща.

Певицата е откровена, че неслучайно преди време е записала песента “Мъжки момичета”, защото на повечето момичета днес им се налага съвсем по мъжки да се справят с житейските проблеми, като включва и себе си в това число.

“Според мен, най-важното е да имаш до себе си приятели, на които можеш да разчиташ. Те ми дават силата да се справям с трудностите, които възникват в живота ми понякога” - признава Тони Дачева във “Фолкмаратон”, пише signal.bg.