Брадясал, мургав, от арабски произход - как подозрителните янки да не го вземат за атентатор?

Американските тайни служби следили Башар Рахал, тъй като го подозирали в тероризъм. Актьорът, който живее в САЩ от години заедно с жена си и децата си, бил следен в продължение на няколко месеца, разкри самият той вчера пред Би Ти Ви, пише ''Всеки ден''.

Съмненията на ФБР не били свързани само с това, че Башар е от арабски произход, а най-вече с факта, че на неговия адрес трябвало да пристигне изключително съмнителна пратка - части за самолет. Истината била, че поръчката била направена от негов приятел, който дал адреса на Башар в САЩ. Случката се разиграла непосредствено след кървавите атентати от 11 септември, когато ислямски терористи взривиха самолети в Кулите-близнаци. От тогава щатските спец служби проявяват особен интерес към лица от арабски произход.



Самият Башар е роден в Дубай в семейството на ливанец и българка. Родът на дядо му е от Ливан, а баба му е сирийка. Рахал има много близки както в Дамаск, така и в Бейрут. И дядо ми, и баба му по бащина линия са православни християни. Актьорът също е православен и дори е кръстен в столичния храм „Света Неделя".

Мургавият, брадясал актьор през смях многократно е споделял, че наистина прилича на терорист. Неслучайно се снима като бандит в много екшъни.

„Имам един приятел Томислав, който редовно ми идваше на гости в Щатите. Той караше курс за пилот. След 11 септември този сладур на моя адрес си беше поръчал симулатор за самолет. На моя адрес - Башар Рахал, роден в Дубай, си поръчва симулатор за самолет", разказа разпалено актьорът невидимия си сблъсък с ФБР.

„В продължение на 3 месеца имах усещането, че ме следят. И съм сигурен, че са ме следили", добави артистът. ''Как може на моя адрес нормален човек да си поръчва части за самолет'', все още не може да проумее Башар Рахал.