Актьорът Башар Рахал, който живее половин година в Холивуд и половин година в България, ще преподава киноактьорско майсторство на организирания от МОНТФИЗ Winter Art Fest 2015!

Това е поредната неочаквана изненада, която организаторите поднасят на всички, които ще се включат в четиридневното събитие, което ще се проведе от 31 януари до 3 февруари.

В рамките на Winter Art Fest всички участници, независимо дали са любители, студенти или професионалисти, ще имат възможността да посещават уъркшопи по актьорско майсторство при ЯВОР ГЪРДЕВ, проф. д-р АТАНАС АТАНАСОВ, проф. ИВАН ДОБЧЕВ, МАРИЯ САПУНДЖИЕВА, ИВО АРЪКОВ, по творческо писане и мислене при ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ, по драматургия при КОНСТАНТИН ИЛИЕВ, сценична реч при проф. ИВАНКА БЕНЧЕВА, вокално обучение - ПЕТЯ ДИМАНОВА, комуникационни и презентационни умения - д-р ДЕСИСЛАВА СТОЙЧЕВА, фотография - ЛЮБЕН БАЙЧИНСКИ, обучение за подготовка и кандидатстване по европейски проекти - ТАНЯ СТЕФАНОВА.

В уъркшопа на Башар Рахал участниците ще се занимават със спецификите на изразните средства на актьора, когато работи пред камера. По време на работата си в Холивуд Башар Рахал е участвал в множество филми, партнирал си е със знаменитости като Джон Кюсак, Джъд Лоу, Кейт Бекинсейл. Посещавал е уъркшопи по киноактьорско майсторство при учителите на знаменитостите, които гледаме от екрана. Усвоил е тренинги и методики, които са специфични за холивудския модел и не се преподават в България.

Точно с такъв тип тренинг и обучение Башар Рахал иска да занимава участниците в Winter Art Fest 2015, които ще посетят уъркшопа му. Работата ще бъде изцяло практическа - пред камера, ще се работи върху подбрани от него сцени от филмови сценарии. В рамките на процеса участниците ще влязат в ролите от конкретните сцени, а Башар Рахал ще им поставя задачи, типични за изискванията на актьорската игра пред камера. На принципа "проба-грешка" ще се работи върху най-често срещаните пропуски, които дори професионалните актьори допускат при работата си пред камера.

Всички желаещи да се включат в уъркшопа по киноактьорско майсторство на Башар Рахал, както и във всички други уъркшопи, могат да се запишат за участие на страницата на Монтфиз.