Иван Ласкин вече не може да вижда от пиене. Актьорът е вдигнал размера на диоптрите си в последно време и вече има сериозни проблеми със зрението.

Репортер го засече да се оглежда за нови цайси в голяма верига за очила в столичен мол. Колеги на Ласкин в театралните среди твърдят, че той получил проблемите с очите заради прекомерната употреба на алкохол, която допълнително увеличавала размера на диоптрите, пише ''Всеки ден''.

Ласкин имал и повишено очно налягане, диагностицирано във Военномедицинската академия още преди години. На всичкото отгоре актьорът рядко ходел на прегледи, което допълнително влошава състоянието му.

Последните очила, които си купил, били с три диоптъра. Освен това имал и астигматизъм. Заради публичните си изяви и участия в различни шоупрограми пък редовно свалял цайсите. Това водело до непоправими увреждания на очния нерв, принуден да се нагласява между естествените зрителни способности на актьора и подпомагането им с увеличителните стъкла. Още по-зле на зрението му действало пиенето. Ласкин е известен смукач на алкохол и често злоупотребява с бира, вино и концентрати.