''Не знам много за българския футбол, играл съм с много играчи и честно казано не се сещам кой беше Илиян Киряков. Като погледна списък с вашите имена и всички ми изглеждате като роднини.''

Това каза порасналото лошо момче на британския футбол и кино Вини Джоунс на специална пресконференция веднага след като кацна в България.

Той е за пети път у нас. Преди е идвал за снимки на филмови проекти със Стивън Сегал и други холивудски знаменитости, а сега e на наша територия, за да вземе участие в родното риалити - "Къртицата", където ще се срещне именно с Илиян Киряков, пише ''Всеки ден''. А специална изненада ще е появата и на друга звезда от златното ни поколение - Йордан Лечков.



Преди точно 19 години бе паметната квалификация за Европейско първенство през 1995 г., когато българския национален отбор по футбол тушира съперника Уелс, в който игра и Вини, с 3:0 - и като гост, и като домакин.

Това не е първият път на Вини в риалити шоу - участвал е и в британския "Биг Брадър". Наясно е с факта, че публиката има голяма роля в тези предавания и изрази надежда повечето от нещата, които ще се случат в предаването да бъдат показани.

''Ще играя ключова роля в шоуто'', обеща той. Ще направи собствено проучване на участниците, на едни от тях ще помага, но може да покаже и "лошата" си страна на други и дори се пошегува, че може да бъде "гаден" с тях, пише ''Всеки ден''.



Вини изяви воля да анализира жокерите заедно с останалите играчи. Попитан дали би похапвал от гадостите, които се дават на участниците в Къртицата в някои от изпитанията, Вини отговори с чувство за хумор: "Преди да стана знаменитост, съм ял много по-гадни неща от живи скорпиони".

По време на пресконференцията президентът на футболен отбор "Тангра" подари на Вини фланелка, която бившата футболна звезда изяви желание да носи в шоуто. В "Тангра" играят младежи израснали в социални институции.

След "Къртицата 2" плановете му включват да отиде на някое по-топло място и да се забавлява с един от любимите си спортове - голф.

Снимки: Булфото