Бившият уелски футболист Вини Джоунс споделя, че не би отказал да играе футбол с премиера Бойко Борисов.

Такава идея за настоящия му престой в България обаче не е имало. Джоунс все пак се надява да види уменията на Борисов на терена и дори е готов да му даде няколко съвета.

"Репортер ме пита дали зная, че той играе футбол и дали бих играл срещу него. Аз му казах, че ще е добре да носи подложки или хокей екипировка например, за да не го контузя. Не искам българите да ми се сърдят. Бих играл срещу него, но не сега. Мога да го тренирам и да го науча на някои неща" – коментира пред камерата на Тв7 Вини Джоунс.

Той не разкри дали ще шашка премиера с майсторски финтове, или ще го учи на легендарните си груби влизания.

Уелсецът остана шокиран от информацията, че Борисов е бил номиниран за "Футболист на годината" в България. В края на миналата година премиерът дори спечели гласуването на феновете, но след това не участва в класацията.

Вини Джоунс бе в България в последните дни, като признава, че е впечатлен от нощния живот в София. Той завърши снимките по филм, който ще е екранизация на популярната електронна игра "Company of Heroes". Според уелсеца България е много променена от предишното му идване тук.

"Предния път дойдох, за да играя футбол със Стоичков. Сега идвам, за да участвам във филм. Забавно е как нещата в живота се променят. Филмът е хубав и е за Втората световна война" – сподели при пристигането си в София бившият футболист.