"Все още казват: „На теб мъжът ти ти направи предаване само за да стоиш на екран.” Тези глупости, на които в един момент успяваш да спреш да отговаряш," сподели красивата водеща в последното си интервю, което даде за списание "Всичко за жената".

Мира, която от години е звездното лице на БНТ, все още не може да се отърве от завистници, макар да признава, че в началото е било къде-къде по-трудно:

"Когато човек е в началото на кариерата си, се налага да бъде по-упорит и амбициозен. Тогава се доказваш - разказва Мира. Ако се оставиш на течението, може и да потънеш. Успехът е и въпрос на характер, не само на талант и възможности. Човек трябва да има здрав характер. В моя случай трябваше да работя два пъти по-усърдно. Бяха поредица от фактори. БНТ нямаше тогава водещи от  други телевизии. Аз бях първата, която те взеха от Нова телевизия. Няма начин да не е имало брожения. Беше труден период, а аз бях наистина много малка за всичко, което ми се случи. Трябваше да работя усилено, защото предразсъдъците може и да погубят човек. Тогава пуснах в сила това, което днес не ми се налага да показвам – амбиция и хъс. Слава Богу, благодарение на онзи опит сега ми е много по-лесно. Вече името помага."

В своята изповед пред "Всичко за жената" Мира показва едно ново свое лице. Тя разказва, че кризата е променила целия й живот.

Признава, че със семейството й са се отказали от луксозната къща, която до скоро обитаваха, и са се преместили в малък апартамент, но това им е абсолютно достатъчно.

Мира, която хората са свикнали да виждат винаги брилянтна и скъпо облечена, пази в своя гардероб пет поли и пет рокли и казва, че друго не й трябва, че другаде търси и открива днес щастието.

Днес е последният ден, в който ангелският брой с Мира Добрева на корица е на пазара, така че побързайте, ако искате да научите още как на два пъти в живота й са се явявали на помощ ангели.