"Умишлено избягвах музикалната кариера, това е една тема от миналото. Някак си не ми стоеше сериозно аз да съм фолк певица точно в този момент, въпреки че това беше желанието на Нончо Воденичаров.

Постоянно съм избягвала всякакъв вид записи, всякакъв вид изяви поради този факт, че наистина не ми стоеше сериозно. Явявам се по някакви приеми, много сериозни събития и в следващия момент трябва да приличам на фолк певица, примерно след три часа в даден нощен клуб.

А всъщност неговото желание беше: "Давай, давай, давай!" Аз все отлагах с оправданието, че нямам песен или: "Чакай малко, да отложим клипа..." и така забавях постоянно" - спомня си изпълнителката на "Пайнер".

За своето начало като фолк певица тя казва: "Аз съм доволна, защото имах много добър старт, много ангажименти, въпросът е в това, че тогава просто беше хобито ми, не беше основното нещо, с което се занимавах.

След неговата смърт /б.а. на Нончо Воденичаров, който почина по време на участието си в телевизионното риалити "Сървайвър" през 2009 година/ реших, че това ще бъде професията ми. Хората вече много ме познаваха като Юнона и трябваше да продължа, това беше и неговото желание" - подчертава изпълнителката.

Тя не крие, че приела изключително трудно кончината на приятеля си и доста време ѝ било нужно, за да се съвземе от преживения шок.

"Много труден беше този период. Беше ми тежко - и самият стандарт на живот и начинът, по който живеех тогава бяха едни, а след неговата смърт коренно се промениха. Всички тези събития бяха последвани с нови, които излязоха впоследствие. Може би затова бавя толкова проектите си. Надявам се, че вече почвам да влизам в крачка" - споделя тя.

Певицата разказва, че е имала период на лутане какво да направи и как да продължи нататък своята музикална кариера.

"Даже по едно време си мислех, че трябва да замина за чужбина. Не ми се оставаше тук, защото остана ли, аз трябва да съм Юнона и нищо друго. Казах си, че трябва да продължа, защото това беше неговото желание. Трябваше да докажа и на себе си, че наистина мога сама да се справя" - обяснява тя.

На въпрос какво би ѝ казал Нончо Воденичаров, ако сега бе край нея, тя отговаря така:

"Сега щеше да продължава да иска да правя нови песни, участия... Той много искаше да развия много голяма кариера, казваше: "Ти си носиш таланта, това го можеш най-добре, трябва да го развиваш. Ето ти най-добрата компания, в която може да се случи всичко това", казва певицата пред Signal.bg.