"Емоцията преди раздаването на самите награди, момента на очакването е най-сладък. Още в мига, когато завърши церемонията, колелото се завърта и всичко започва от начало – участия, работа, ангажименти" - това споделя Преслава в "Автограф" по "Планета".

За фолк звездата всяка една награда е ценна, затова не може да каже коя от спечелените статуетки ѝ е по-скъпа. Още по време на връчването на новия приз,  тя подчерта, че ако "Музикален идол" означава да си в сърцата на хората, значи това е най-голямата ѝ награда.

"Едно осъзнавам всеки път - при всяка една номинация чуя ли, че публиката скандира моето име, какво повече да искам... Наградата ли да искам, статуетката ли?!" - разказва певицата.

През 2014-та Преслава ще навърши 10-годишнина на сцената. Година преди творческия юбилей тя споделя, че все още не знае дали ще го отбележи със самостоятелен концерт.

Гласовитата изпълнителка на "Пайнер" подчертава, че много иска да организира малко турне из страната, съчетано с фенклубове.

"Искам срещи с феновете, с децата - нашите най-верни почитатели. Искам да им дам автографи, да си поговорят с мен, да се снимаме, да им изпея нещо. Желая да се срещна с хора, които през тези 10 години рядко са имали възможността да ме видят на живо" - казва тя.

Винаги пестелива за личния си живот, Преслава не крие, че най-трудната ѝ тема за разговор е за човека до нея и дали получава това, което тя дава в любовта.

"Мога да се разкрия за всичко друго, но стане ли дума за това, съм като вцепенена. Винаги, когато много държа на някого, искам да остане в сянка. Страх ме е, че нещата ще се развалят. Само това мога да кажа" - обяснява тя.