Сценаристът на Слави Трифонов Иво Сиромахов е трън в очите на своите колеги. Гологлавецът успя да захлеби солидно в последните години и да се намърда като дясната ръка на Трифонов.

Главният сценарист в шоуто на Дългия успя да издаде няколко книги, с които натрупа завидни за мнозина писатели у нас авоари. Освен това за разлика от комедийните актьори в шоуто, на него не му се наложи да отчита част от печалбата на шефа си.

Според запознати томчетата на сценариста се радвали на добри продажби и благодарение на тях Сиромахов нямал никакви финансови терзания. Със семейството му живеели в охолство, а поне веднъж месечно заминавали за разпускащ уикенд далеч от столицата.

За разлика от него обаче нито един от колегите му в екипа на предаването не можел да се похвали с подобен успех. Именно това била причината Сиромахов да не се радва на особено голяма популярност сред останалите сценаристи, на които вече им било писнало от изтърканите му шеги.

„За 15 години не измисли нищо ново. То си личи и в профила му в социалните мрежи – държи на стари лаври и краде това, което по-умните от него напишат. А на Слави все му е тази, важното е шоуто да върви и да има сценарий”, палят се хора от екипа на Дългия.

Според мълвата Сиромахов се радвал и на колосална заплата. Трифонов давал на сценариста си рекордните 8000 лева на месец, докато останалите писарушки взимали максимум 2500 лева.

„Сиромахов е любимеца на Слави, но ще видим докога. Дългия навремето бе страшно близък и с Любен Дилов-син, и с Росен Петров, но после изригна срещу тях. Най-приближеният сценарист винаги го отнася”, коментират в екипа на предаването, пише „Всеки ден“, цитира hotarena.net.