''Ние сме като подвижни закачалки. Не представяме себе си на модния подиум, а дрехи на известни дизайнери''. Това каза пред Нова телевизия Теди Велинова, която с колежките си Ирен Онтева и Маги Желязкова споделиха емоциите си от завръщането си на подиума – с поредното модно дефиле.

Красивите дами разказаха, че професията на манекена е страст за цял живот.

“То моето си е лудост направо. Като родих Кристиян, дефилирах по бански. Толкова исках да се върна на подиума”, сподели Ирен, пише blitz.bg.

Теди пък каза, че още й е рано да става майка. “Да, мислила съм по този въпрос. Но има време. Ако се появи детето, то със сигурност ще е желано и много обичано”, допълни тя.

Според нея заплащането на моделите в България е “направо мизерно” в сравнение с това, което получават манекенките на Запад. Но Ирен Онтева бе на мнение, че разходите в чужбина буквално “изяждали” по-високите хонорари и нещата “тук” и “там” имали своя баланс.

Попитани дали някой ден ще има българка “Мис Свят”, Теди Велинова каза, че няма такива надежди.

“Ние сме малка страна, никому не сме интересни. Пък и в тези конкурси се наливат много пари”, попари мераците на младите си колежки някой ден да се окичат с короната на най-красивата на света.