От няколко месеца насам Ралица Балева се подвизава в България в търсене на нов спонсор, оказва се че съпругът на манекенката е фалирал и дори се издирва от май миналата година за дългове от 100 милиона евро.

За всички бе чудно защо точно сега Балева е решила да се върне в родината си, но съвсем набързо нейната игра беше разгадана. Ралица се появи на кориците на няколко издания и напомни за себе си от телевизионния екран, явно в търсене на по-заможен добродетел.

Единственото, което бившата звезда успя да постигне обаче бяха няколкочасови връзки с различни господа.

Ралица Балева с мъжа си Джон Балдзарини

Ето и подробности относно скандалния фалит на съпруга на Балева:

Компаниите на фамилията Балдзарини, към която преди време се присъедини и българската манекенка Ралица Балева, тази седмица ще бъдат обявени за фалит от италианската прокуратура, съобщава "Блиц".

Това съобщава швейцарският всекидневник "Кориере дел Тичино". Фамилията е известна още като "кралете на тенджерите", тъй като основната им дейност е свързана с производство на домакински прибори. Ралица Балева е съпруга на Джон Балдзарини, който се издирва от италианските власти от май м.г. за дългове от 100 милиона евро на групата към италианската хазна. Компанията се ръководи главно от бащата на Джон - Антонио Балдзарини (80 г.), който към днешна дата е под домашен арест. Под домашен арест са и наследниците му Роберт и Жаклин.

Обвиненията на Римската прокуратура към 4-мата са за умишлен фалит и изпразване на компаниите с цел неплащане на данъци, такси и осигуровки на обща стойност над 100 милиона евро. Въпреки усилията на властите, опитите да бъдат покрити дълговете на групата от предприемача, били напразни. Той е купил марката на империята, чието седалище се намира в Корнате д'Ада.

Очаква се тази седмица процедурата по фалирането на 2-те основни компании в империята - "Имко Фрийнет" и WTC , да стартира, пише още "Кориере дел Тичино". На улицата ще останат около 50 души. Без прехрана са останали и 23-ма служители на друга фирма на фамилията - MGG, която също е фалирала.

През декември служители на фирмите протестираха пред жилището на Антонио Балдзарини в Медзаго, близо до Милано, припомня вестник "Ил джорно".

От месеци управлението на компаниите на Балдзарини, която е с швейцарски корени, е поето от властите. Това се случи, след като гаранциите за финансово покритие на бизнесмена, не бяха одобрени.

Ралица Балева с дъщеря си Маргарет / Снимка: Булфото