Заради упорита настинка певицата отложи концерта си в зала "България" "Акустична вечер с Нели" с 20 дни.

Вместо на 7 ноември шоуто беше за снощи от 19,30 ч.

Песните, които Рангелова избра да включи в двучасовия си репертоар, са 20 стари хита, сред които дует с Георги Христов и два с Орлин Горанов. Освен шлагери като "Мой стих", "Що ли те чакам", "Остани" певицата реши да изпълни премиерно на живо и новото си парче "Танцувам в мрака" по музика на Красимир Гюлмезов и текст на Александър Петров.

Специално за песента "Докога" от сцената й партнира нейната колежка от бранша Мария Илиева.

За музикалния съпровод на Рангелова се погрижи струнният квартет "Кварто" от Софийската филхармония и четиримата музиканти от бенда на Красимир Гюлмезов "Ритмус".

"Има пиано, китара, баскитара, барабани, а на някои от песните ще свирят само контрабас и пиано", обясни Рангелова ден преди шоуто.

Освен че изсветли косата си с няколко тона, певицата предвиди и 4 рокли на дизайнерката Вяра Георгиева, с които да пее на концерта - червена, бежова с дантела, черна с корсет и една с цвят пепел от рози, с която по план трябваше да открие шоуто.

Освен Драгомир Драганов, който покани за водещ на акустичната й вечер, Нели очакваше и други гости от естрадата и театралните среди - Кристина Димитрова, Веселин Маринов, дует "Ритон", Мариана Попова, Катето Евро, както и авторката на хита "Мой стих" Мария Ганева.

"Акустична вечер с Нели" се състоя точно 30 г., след като печели голямата награда
на фестивала "Златният Орфей" през 1982 г. в Международния конкурс за изпълнители.

През същата година Рангелова става първа и на фестивала Neellowah в Индипендънс, щата Канзас, САЩ.

По този повод американското списание Variety отделя специално внимание на нейната изява, а кметството на Канзас дори я обявява за почетен гражданин на града.