Екс-приятелката на бившия премиер – Елена Йончева изправи на нокти цялото си семейство и близките си със строгите диети, които пази.

47-годишната журналистка, която очаква първото си дете е променила изцяло режима си на хранене и яде само салати и пресни плодове от страх, да не напълнее покрай бременността си.

Известната блондинка също така заявила на близките си, че диетата е полезна и за бъдещото й бебе, тъй като в противен случай то може да затлъстее.

Не е известно кой лекар е препоръчал на популярната журналистка да пази толкова строги диети, но новият й хранителен режим разтревожи цялото й семейство, както и близките й приятели, пише „Блиц“.

Те се опасяват, че ако продължава да се храни единствено с плодове и зеленчуци Елена може да се разболее или да роди съвсем крехко и анемично бебе.

Като пример близките й посочват дупнишката фолк певица Сашка Васева, която също се подложи на зверска диета, докато беше бременна с второто си дете. В резултат манията на изпълнителката да отслабне дъщеричката й Христина — Елена се роди едва 1, 600 кг. Въпреки това топжурналистката продължава да спазва строгия хранителен режим, който е избрала.

Според запознати, тя вече е в края на бременността си и очаква да роди момиченце около Коледа. Бащата на бъдещото бебе е столичният архитект Пламен Тодоров, с когото Йончева има връзка от близо две години.