20-годишният нападател на "Ливърпул" Нейтън Екълстън стана поредният футболист във Висшата лига, който се забърка в скандал заради публикация в социалната мрежа Twitter.

Юношата на "мърсисайдци" направи скандално изказване в своя блог на 11 септември, когато се навършиха 10 години от терористичните атаки в САЩ, пише dnevnik.bg.

"Мога да кажа, че медиите са ви накарали да повярвате, че атаките са дело на терорист", написа Екълстън в своя профил, но малко по-късно изтри публикацията.

Това веднага предизвика реакция от страна на "Ливърпул", чийто собственик е американската спортна компания Fenway.

"Нашият клуб приема изключително сериозно тази ситуация и висши служители на "Ливърпул" вече са информирали Екълстън, че ще започнат разследване. Ще разгледаме обстоятелствата около публикациите му и ще предприемем необходимите действия", заяви говорител на "мърсисайдци".

Екълстън, който в предишните два пролетни полусезона игра под наем в "Хъдърсфийлд" и "Чарлтън", е един от многото играчи във Висшата лига, които използват Twitter. Това доведе до няколко сериозни скандала и глоби заради неприемливи публикации според клубовете и футболната асоциация на Англия.

През това лято Джоуи Бартън напусна "Нюкасъл" и премина със свободен трансфер в "Куинс парк рейнджърс". Една от основните причини беше поредица от публикации в Тwitter, в които той критикуваше остро ръководството на "свраките".

Звездата на "Манчестър юнайтед" Уейн Рууни пък предложи на потребител в сайта да премерят сили в импровизиран бой, след като последователят написа, че английския национал е "грозно и дебело малко човече" и "ще му разбие главата".

По-рано през годината Райън Бабел стана първият играч, глобен заради публикации в Twitter. Бившият футболист на "Ливърпул" беше задължен от футболната асоциация да плати 10 хил. паунда, след като публикува колаж на съдията Хауърд Уеб с фланелка на "Манчестър юнайтед". Бабел се нахвърли на Уеб след двубой с "червените дяволи", загубен от "Ливърпул" с 0:1 заради много спорна дузпа срещу Димитър Бербатов.