Тенис звездата Серина Уилямс предизвика шумен скандал, като качи доста провокативна своя снимка на високи токчета и облечена само по сутиен и бикини на профила си в "Туитър".

Въпреки че 29-годишната американка е позирала зад полупрозрачна завеса и на кадъра се вижда само силуетът й, веднага се намериха критици, които скочиха срещу нейните действия. Според тях Серина е постъпила безотговорно и е отишла твърде далеч, като е публикувала снимка със сексуален подтекст в неподходящ момент.

Известно е, на 3 май полицията в Палм Бийч арестува 40-годишен мъж, който бе обвинен в това, че преследва бившата номер 1 в женския тенис. Патенема Уедраого опитвал да се свърже с по-малката от сестрите Уилямс в онлайн пространството, а служителите на реда го задържаха в близост до дома й. Според полицията той няколко пъти е правил опит да се осъществи контакт със Серина в миналото. Разследващите откриха писмо, в което чернокожият мъж обяснява, че е влюбен в спортистката, а и тя в него. Двамата били "сродни души" по неговите думи.

Интересното е, че през 2002 година в Лондон бе арестуван друг човек, който преследваше тенис звездата. Това бе 34-годишният Албрехт Стромайер от Франкфурт, който беше "обсебен" от Серина.

Сега Патенема Уедраого е зад решетките. Той е обвинен в кибер преследване и му е определена парична гаранция в размер на 25 000 долара. Ако плати сумата, ще бъде поставен под домашен адрес. Той е получил и временна ограничителна заповед да не се доближава до тенисистката на по-малко от 150 метра. Пред разследващите мъжът заяви, че по всяко едно време е знаел къде се намира Серина заради постовете й в социалната мрежа.

"Снимката е много секси, въобще не е порнографска, а Серина изглежда страхотно. За да бъда честен, аз всъщност бих я сметнал за доста артистична, ако тя не беше тази сериозна работа с преследването", написа Грег Кауч от "Спортинг Нюз". "Какво е нейното послание все пак? Какво се опитва да ни каже? Само това: Погледни ме. Вместо това онова, което тя казваше, беше следното: Можете да ме наблюдавате, но не ме преследвайте."