Риана е все още изумена от породилата се вълна на недоволство по повод на провокативното видео на най-новия й сингъл S&M. Тя е използвала сексуалния термин като метафора за взаимоотношенията й с медиите.

Видеото на изпълнителката на Umbrella подбуди полемики със самото си излизане миналия месец и беше забранено в 11 държави, поради сексуалния елемент съдържащ се в него – певицата е заснета полу-гола да завързва мъж към леглото и непристойно да ближе банан, пише starpulse.com.

Риана обаче убедено твърди, че смисълът на песента е бил зле изтълкуван, тъй като не става въпрос само за секс.

Тя каза пред списание Vogue:

„Песента може да бъде възприета много буквално, но всъщност замисълът й е матафоричен. Става въпрос за полярни взаимоотношения от типа „любов-омраза” с медиите и за това как болката може да носи удоволствие понякога. Това ни вдъхновява, поне на мен ми действа така. Вложеният смисъл, който се опитах да предам беше много личен.”

„Исках видеото да наблегне на това, както и на S&M елемента. А хората направо полудяха. Виждат само сексуалното послание. Когато аз гледам видеото не това ми прави впечатление. Замислено е да е дръзко. Няма друг начин за възприемане.”

Звездата беше критикувана, че дава лош пример на младите си фенове с подобно провокативно поведение, но Риана настоя, че никога не е имала за цел да засяга някого посредством работата си.

Тя добави:

"Поп културата се мени. Става все по-„rock 'n' roll”. Поп иконите в днешно време са доста дръзки, непочтителни и крайни и понякога на хората им идва в повече. Това е защото те все още вярват, че поп звездата е модел за подражание, но е почти невъзможно да се справиш с такава тежка отговорност.”

„Борила съм се срещу това схващане и съм стигнала до извода, че живота си мога да живея само според собствените си виждания. Определено бих желала да помогна и да науча на нещо младите момичета, когато ми е възможно, но в същото време ми се налага да вляза в образ във видеата си, за да разкажа дадена история. Това е изкуството. И много от образите, които изигравам не са непременно това, което ми харесва в реалния живот. Понякога обаче е трудно да направиш разликата.”

Вижте фотогалерия:

Вижте видео:

Rihanna - S&M