Неизвестни откраднали кола - "Мерцедес", S класа, без да забележат, че в нея е едно от внучетата на министъра на културата Вежди Рашидов.

Детето - момиче на 9 години, е било оставено впоследствие на няколко преки от мястото, където е станала кражбата. Това съобщи БТА, като се позова на източници от МВР, цитира dnevnik.bg.

Инцидентът е станал малко след 8 ч. тази сутрин, когато бащата слязъл да изпрати едното си дете до входа на училището му в района на "Интерпред", пише на сайта на МВР.

Оставил детето и се насочил към автомобила, за да продължат с второто дете към неговото училище. В този момент видял, че автомобилът му потегля заедно с момичето вътре.

Малко след това колата спряла на следващата пресечка, детето слязло, а мерцедесът продължил.

Мъжът се обадил на 112, като около 9.30 ч. колата е открита в района на жк "Бокар".

Малко по-късно Министерството на културата разпространи съобщение за благодарността на Рашидов към МВР:

"По време на инцидента тази сутрин бях в телевизията. Не знаех за случилото се, научих го от премиера Бойко Борисов, който ми се обади по телефона. Веднага след това говорих и с министър Цветан Цветанов. Двамата ме увериха, че са взети всички мерки по случая. Изказвам своята благодарност на премиера, на министъра на вътрешните работи, както и на директора на Първо районно управление на МВР в София Евгени Игнатов и на служителите на районното управление. Не знам имената на всички служители на реда, ангажирани със случая, за да им благодаря лично. Бързата реакция на МВР е поредното доказателство, че държавата последователно и ефективно се бори с престъпността. Убеден съм в професионализма на органите на реда и съм сигурен, че същите мерки се предприемат и към всеки български гражданин, който е обект на посегателство", пише още в съобщението.

Снимки: Bulphoto