В "Открит микрофон" Десислава говори на дълго за отказа си да участва в конкурса за избор на българската песен на Евровизия.

Пред Емилия Стоянова певицата призна, че е прочела коментарите на феновете и знае как са реагирали те, пише signal.bg.

"Да, знам как реагираха хората на отказа ми да участвам. Прочетох коментарите и ми идваше да се самоубия /смее се/, това е в кръга на шегата. Разбира се ми стана малко болно, защото наистина не успях да оправдая техните очаквания, но е по обясними причини, които ще споделя" - заяви звездата и продължи:

"Изключително трудно казах "не". Но смятам, че проявих професионализъм в този момент, защото е много лесно да не ги разочаровам. Ще кажа "да" и ще отида, но за срок от две седмици... композиторът може да направи песен, но каква ще бъде тя? То може и за пет минути да се получи някаква уникална песен, но защо трябва да разчитам на някакъв късмет, да ми се случи чудо небесно. За толкова кратък срок човек може да приеме, само ако има вече готова песен. Трябва да имам уникална песен, за да мога да изляза със самочувствие и да се представя както трябва. Айде някакво шоу мога да скалъпя, което да не коства много репетиции и т.н. Евентуално може с това да се прежалиш, макар че не би трябвало и там да се правят компромиси" - категорична е Десислава.

В токшоуто стана ясно, че първоначално певицата е приела поканата отправена от БНТ, но в последствие е променила решението си.

"Когато ми се обадиха аз се зарадвах много, казах "да" ще участвам, но в следващите няколко дни разбрах, че срокът, в който трябва да дам готова песен е 9-ти февруари и имах буквално две седмици. Те даже ме питаха дали нямам готови песни. Аз имам испански албум, в който има десет парчета, които са почти готови, но те не са в стилистиката на Евровизия. Не са това, което трябва. После щеше да има "защо пее на испански", "какви са тези рокаджийски песни"... те са подбрани за друга публика. Също така аз, колкото и да са хубави песните, нямаше да имам самочувствието, че това е най-доброто, което давам от себе си за Евровизия. Двоумих се, но си казах, че е по-добре сега да бъдат разочаровани от мен, отколкото после, защото след това щеше да е много по-лошо и гадно" - разказва Десислава пред слушателите на столичното радио.

Десислава - "Най-добрия"