Ако кожата ви е матова, а цвета на косата ви е рус и се нуждаете от съвети за гримиране, тогава сте попаднали на подходящото място.

Въпреки, че кожата ви не е светла, тя пак е доста деликатна.

Това означава, че трябва да се придържате към светлокафявите и по-неутрални нюанси при гримирането.

Нанасянето на светли тонове подчертава цвета на основните сенки.

Тук ще ви предложим няколко съвета за нанасяне на грим при матова кожа и руса коса.

Нанасяне на грим:

Нанасяне на овлажнител: След като сте нанесли лек овлажнител, обърнете внимание на проблемните участъци. Блондинките имат светла кожа, а често при този тип кожа кръвоносните съдове се виждат. Нанесете малко коректор, за да ги прикриете.

Нанасяне на пудра: Нанесете прахообразна пудра върху участъците, които са склонни към омазняване. По този начин ще избегнете омазняването през целия ден и ще запазите красивия матиран вид на кожата си. Не прекалявайте с пудрата - отстранете всякакъв излишък.

Нанасяне на сенки за очи: Нанесете сенки с цвят "праскова" по целия клепач. Той ще се слее с естествения цвят на кожата ви, но и ще придаде допълнителна изразителност на очите ви. Използвайте четчица за сенки, за да нанесете кафяви сенки, които ще придадат дълбочина на погледа ви. Разнесете сенките към външния край на очите.

Нанасяне на очна линия: Със същите кафяви сенки нанесете тънка линия под долните мигли. Това придава по-нежен ефект отколкото традиционния молив за очи или очната линия. За финал нанесете кафява или черна спирала.

Нанасяне на червило: Нанесете светло червило. След това нанесете малко руж по бузите, челото и брадичката си. Може дори да напудрите леко и нослето си.

Този грим подхожда на:
- златно руса, топло руса и тъмно руса коса
- кафяви, сини, светлокафяви и зелени очи

Вижте още:

Съвети: избор на грим при светла кожа и тъмна коса

Съвети: избор на грим при светла кожа и руса коса

Съвети: Избор на грим при матова кожа и тъмна коса