Както ви съобщихме вчера, ДесиСлава отказа предложението на т.нар. Академия от музикални специалисти да се състезава в конкурса за българската песен за "Евровизия".

Десислава обоснова отказа си пред signal.bg така:

"Поласкана съм от Академията, която е гласувала да съм сред избраните артисти, някой от които ще има честта да представи България. Опасявах се, че времето не ми е достатъчно и не съм подготвена с песен. За по-малко от две седмици нямаше как тепърва да търся песен, композитори, текст, да се записва, мастерира и т.н.

Имах и доста участия междувременно. Не крия, че имах желание да участвам на Евровизия, но все пак това е доста престижен конкурс и се представя страната ни, и не исках да рискувам да се явя неподготвена.

Ако всичко е наред и регламентът е ясен по-рано, се надявам догодина да ме поканят отново - за всеки случай ще мисля за песен още отсега. Също така се надявам да изберат най-подходящия кандидат. И му желая успех!"

*ДесиСлава

Припомняме, че в последния ден на януари БНТ обяви списък с близо 60 изпълнители и групи, които имат шанс да представят страната ни на международния конкурс "Евровизия", който предстои да се проведе през май в Германия.

Имената са били посочени от т.нар. Академия, в която членуват музикални специалисти.

В полезрението на селекционната комисия попаднаха и две попфолк певици - Десислава и Преслава.

Десислава е поредният изпълнител, който каза "не" на конкурса тази година.

Въпреки че организаторите се опитаха да подобрят регламента, явно няма да е безпроблемен нито изборът на изпълнители, нито изборът на песен.

Срокът, който имат за създаване на качествени песни, е твърде кратък и точно това е един от минусите на новия регламент на БНТ.

Вижте фотогалерия:

Гореща фотосесия на ДесиСлава от Малайзия

ДесиСлава на участие

ДесиСлава

Вижте видео:

ДесиСлава - "Знае ли някой"