Коледа идва така скоростно, сякаш добрият старец с подаръците се е качил на реактивна шейна.

С това започва и голямата надпревара между медиите - как да привлекат вниманието на зрителя по време на почивните дни, в които повечето българи са вкъщи, на топло, пред телевизора, със семейството, на чаша топъл шоколад и с бисквити в ръка. Традиционните методи вече не са коз в ръкава на екранните опоненти.

Всеки се стреми да е нестандартен и зрелищен. Новият хит на екрана - предаването "В джаза" определено стреля в десетката. Красивата водеща Вили Сечкова обаче няма да облече роклята на Снежанка навръх Коледа, а ще се превъплъти в модерната принцеса Кари Брадшоу от "Сексът и градът". Тя ще блесне в един от емблематичните тоалети на нюйоркската писателка, за да приеме на гости в студиото си на 25 декември от 22,30 ч звездното семейство Дони и Нети.

В последно време те бяха замесвани в какви ли не истории и сега е моментът зрителите да научат истината за връзката им, любовта и християнските традиции, които спазват на Рождество. Празничната атмосфера ще се поддържа от най-известните коледни песни, джазирани от "Мишо Йосифов секстет".

А като черешка на тортата Вили Сечкова е подготвила не само много изненади, а и една голяма новина, която пази в строга тайна до 25 декември. Навръх Василовден пък Вили е поканила на откровен разговор един от най-известните именници - Васил Боянов-Азис. Но той няма да се появи!На негово място ще влезе Риана.

В закачка със зрителите Васил се е преобразил в известната певица, със специален костюм, прическа и дори цвят на косата.
Една странна Коледа пък се мести на 22-ри, когато всеки пред екрана рискува да бъде въвлечен в шеметно надбягване с Дядо Коледа, търсещ чеченски камбопек, който да не дава на късо. И ако това не звучи достатъчно парадоксално, за да се задавим от смях, ето кое ще ви довърши - поръчката за подарък е подадена лично от Жоро Бекъма. Подобен луд сюжет са ни подготвили актьорите от "Пълна лудница", чието празнично издание ще е на 22 декември по bTV. Лудницата започва точно в 21 часа.

От bTV са се погрижили и за традиционалистите, които искат да празнуват Рождество. На Бъдни вечер, когато всички са около масата с постни ястия, компания ще им правят "Комиците" с концерта от лятното им турне
"Ударно с Елица и Стунджи"

от 20 часа. След като отворите подаръците на 25-и сутринта, екипът на "Модерно" ще даде съвети за перфектния коледен обяд и как да направите сами декорация за празника. Обедът е отреден за музика - концертът "Коледни звезди" на Искра Радева, а вечерта е с вкус на доброта - благотворителният концерт "Българската Коледа" от 20 часа. Точно в 18 часа Люба Ризова ще направи обзор на "Новините на десетилетието".

Източник: в. "Стандарт"