Холивудската актриса, която скоро отпразнува 50-ия си рожден ден, е сред моделите, които са заснети за новия календар на Pirelli.

Черно-белият календар е на митологична тематика и представя Мур като Хера, гръцката богиня на брака, пише "Дейли мейл".

В календара сред моделите за първи път има и мъже.

Номинираната за Оскар актриса участва във възхвалявания от критиката „The Kids are all Right“, а удивителните снимки излязоха няколко месеца, след като тя позира полугола за марката дизайнерски бижута Bulgari.

Всъщност фотосесията, в която тя внимателно прикрива интимните си части с малки лъвчета, бе счетена за неприлична във Венеция и бе премахната след оплаквания на минувачи.



*Каква богиня: Джулиан Мур като Хера, гръцката богиня на жените и брака за календара на Pirelli за 2011г.

Към Мур в календара, който е известен още и като "The Cal", се присъедини и холандският модел Лара Стоун, съпруга на британския комедиант Дейвид Уилямс, която е представена като богинята на красотата Афродита.



*Разголени: Дария Вербови позира гола само с лък и стрела като Артемида, богинята на лова

Календарът на Pirelli се публикува вече от 40 години и лимитираните му издания се продават само на специални ВИП клиенти като Принц Андрю, който редовно получава копие.

Преди години и супермоделът Кейт Мос се е снимала за календара, а преди 4 години кино легендата, София Лорен, направи фурор, след като позира на преклонната възраст от 72 години.



*Титан: Американският модел Erin Wasson позира с шлем и ръкавели и изкуствени метални украшения на гърдите

Последният календар бе представен в Москва и бе направен от дизайнера Карл Лагерфелд, а снимките бяха направени по-рано тази година в студиото на Шанел в Париж.

Четирима мъже също позираха за календара и носеха специални съоръжения от метал, които прикриваха мъжките им достойнства, като сред тях беше и дясната ръка на Лагерфелд, Батист Джакобини.



*Адонис: Френският модел Батист Джакобини и муза на Лагерфелд с лавров венец

Лагерфелд каза, че избрал темата от гръцката митология, защото като дете чел класически саги като Омировата „Илиада“ и добави: „Аз съм визуална версия на Омир. Творя с фотоапарата, вместо с писалка.“

По време на представянето Лагерфелд поясни, че избягвал долнопробните съдържания и не принуждавал моделите да правят неприлични пози като добави: „Не съм някакъв стар извратеняк.“



*Боец: Австрийският модел Айрис Щрубегер е изрисувана с гръцки символи, за да представи Атина, богинята на войната

„Те знаят, че могат да ми се доверят. Никога не бих постъпил некоректно с тях. Няма опасност, няма пошлост,“ каза той и добави, че Мур му е добра приятелка.

Лагерфелд също така каза: „Никой вече не вярва в тези богове, но момичетата от календара на Pirelli са днешните богини.“

Американският модел Ерин Уосън, позната най-вече като лице на марката за козметика Maybelline, настоя снимките да са артистични:

„Не прилича толкова на календар, колкото на произведение на изкуството.“



*Да се чувстваш цветен: Италианската актриса Елиса Седнауи носи корона от цветя

„Ако сте голям фен на Карл Лагерефелд, определено ще искате този календар, все едно, че е издал нова книга за изкуство.

Италианският модел Бианка Балти, която също се снима за календара каза:

„Мился, че за един модел най-доброто нещо е да попадне в книга или в календар на Pirelli.

„Това е единственият хубав календар. В Италия има толкова много вулгарни календари, но Pirelli се интересува от красотата и изкуството.“



*Карл Лагерфелд се присъедини към някои от моделите от календара на пресконференция в Москва

Вижте всички снимки от календара в нашата галерия: Календар на Pirelli 2011