Николай Шванца е бил взривен в автомобил преди обяд в четвъртък в района на „Пикадили” – Чаталджа във Варна, съобщи afera.bg.

Шванца е влизал в колата, когато е задействано взривното устройство. Откаран е в болница със засегнати крайници.

При взрива е пострадал леко и бодигард, но не на Шванца, а на друго лице, което е излизало от фитнес-залата наблизо.

Шванца нашумя, след като афишира връзката си с вдовицата на Георги Илиев – Мая.

Припомняме, че вечерта на 5 октомври бомба избухна в района на къщата на бизнесмена Ради Славчев Иванов – Радул, който е баща на Шванца.

След взрива имаше единствено счупени керемиди.

Инцидентът се представя по-различно в "Народно дело". Според публикацията там автомобилът, по който било хвърлено взривно устройство, е марка "Тойота" Корола. Според очевидци колата не е пострадала много. В момента полиция е отцепила района и по тази причина се предполага, че става дума за подхвърлена бомба.

По непотвърдена официално информация автомобилът бил на гард от охраната на Радул. От взривната вълна са счупени стъклата на кола, паркирана в съседство.

Взрив до автомобил е избухнал пред варненско читалище, съобщиха пък от Областната дирекция на МВР във Варна. Днес в 10,30 ч. е получен сигнал за взрив до автомобил, паркиран пред входа на читалище “Отец Паисий” във Варна, гласи официалното съобщение на полицията.

По първоначални данни взривът е от заложено самоделно взривно устройство. То е нанесло материални щети на “Тойта Корола” със софийска регистрация, собственост на лизингова къща. Засегнати са и два автомобила, паркирани наблизо.

Водач на колата е 44-годишен варненец, който е бил близо до нея в момента на взрива. Няма пострадали хора.

В момента на местопроизшествието се извършва оглед от служители на ДОТО – МВР, на териториалното звено БОП във Варна и разследващ полицай от ОД МВР - Варна. За инцидента е уведомен дежурният прокурор във ВОП.

Снимкa: Impact Press Group