Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни отмени планирания пищен купон за 25-ия си рожден ден и отлетя тайно със съпругата си Колийн за Дубай.

Английският национал предпочете нейната близост и 32-градусовата жега в арабското емирство, въпреки че вече бе похарчил 90 000 паунда за храна и напитки. Така шатрите, разпънати в двора на баровската му къща в Чешир, останаха неизползвани вчера заради петдневната романтична ваканция на звездното семейство в перлата на Персийския залив, пише .

Пътуването до Дубай струва 10 000 паунда на Рууни, който имаше доста напрегната седмица у дома. Той взриви футболния свят, заявявайки, че нивото на "червените дяволи" вече не отговаря на амбициите му и като разкритикува качествата на съотборниците си. Думите му, че с радост би облякъл екипа на градския съперник Манчестър Сити, пък провокираха някои фенове да му отправят смъртни заплати.

Сагата обаче приключи щастливо и за двете страни, след като Уейн подписа нов договор с Манчестър Юнайтед срещу заплата от 250 000 паунда на седмица. Той и сър Алекс дори позираха прегърнати за "захаросана" снимка, за да покажат, че томахавките вече са заровени. Контрактът направи 25-годишния Рууни най-високоплатения английски футболист за всички времена, а той бе принуден да се извини на отбора си и феновете.

Неговата съпруга пък звънна на около 100-те поканени на рождения му ден гости, за да им каже, че купонът се отменя и двамата си стегнаха багажа за почивка в последния момент. Те решиха да отдъхнат на спокойствие и повериха едногодишния си син Кай на грижите на родителите на Колийн. Английските медии пишат, че Рууни, който в момента е контузен, е заминал за арабската страна с разрешението на мениджъра на "червените дяволи". Той и съпругата му са отседнали в 7-звездния хотел "Бурж ал Араб", който определено е за предпочитане пред 8-градусовия студ на "Британия Стейдиъм", където вчера съотборниците на нападателя измъкнаха трудна победа срещу Стоук Сити.

Според очевидци Уейн и Колийн прекарали целия вчерашен ден край бара на басейна, където в шеги и закачки отпивали охладено розово шампанско.

"Те приличаха на младоженци. Изглеждаха така сякаш нямат никакви грижи, но предполагам, че, когато получаваш 250 000 на седмица, това наистина е така", довери пред "Сън" гост на тузарския хотел.